Setelah lama ‘terkurung’ di dalam rumah, kini rakyat Malaysia boleh enjoy dengan melancong dan melakukan aktiviti yang sudah lama mereka mahukan. Akan-anak muda kini dilihat suka ikuti trends yang tular di TikTok untuk dijadikan konten.

Terbaharu, menjadi trend untuk pacak khemah dan nikmati kopi serta mi segera di parking lot berdekatan stesen Petron di Genting Highlands yang difahamkan dikhaskan untuk meletakkan bas. Boleh dilihat di TikTok, ramai yang sertai trend tersebut.

HYPE
‘Adakah Raya Masih Sama?’ – Iklan Raya Ini Kongsi Persoalan Menantu Bila Pertama Kali Beraya Dengan Mentua!
Baca lagi →

Hal ini mendapat perhatian netizen dan rata-rata netizen mengatakan tempat tersebut tidak sesuai serta salah kerana ia merupakan kawasan persendirian. Malah, para netizen bersetuju bahawa seharusnya mereka mencari tapak yang sesuai bukannya melakukan hal seperti ini.

Bukan itu sahaja, rata-rata netizen berharap pihak Genting Highlands akan perketatkan lagi sekuriti agar hal seperti ini tidak berlaku kelak disebabkan faktor keselamatan.

Rata-rata netizen juga mengkritik mereka yang pacak khemah di kawasan tempat letak kenderaan dan juga di bangunan Genting Highlands kerana ia tidak sesuai dan menganggu ‘mood’ mereka untuk bercuti. Hal ini juga mendapat pelbagai reaksi netizen dan ada yang tidak sabar untuk ikuti ‘vibes’ trend ini.

Buat anda yang ke Genting Highlands, kami kongsikan permainan yang anda boleh cuba pada pautan di bawah.

Rasai 5 Pengalaman Berbeza Di SkyVR Genting Highlands Sesuai Buat Seisi Keluarga

Genting Skyworlds Dedahkan Rekaan Sebenar Taman Tema Luar Yang Bakal Dibuka Tidak Lama Lagi

Genting Highlands Ibarat ‘Ghost Town’ Tanpa Kehadiran Pelancong Dari China?