Belum sempat 24 jam sejak aplikasi Threads dilancarkan, siapa sangka Twitter sudah mulai ancam untuk menghantar surat saman kepada pembangun Threads iaitu syarikat Meta.

Memiliki fungsi yang hampir sama, Twitter mendakwa syarikat Meta telah mengambil bekas pekerja Twitter yang sekaligus mempunyai rahsia dalaman syarikat tersebut dalam menghasilkan aplikasi Threads.

HYPE
‘Adakah Raya Masih Sama?’ – Iklan Raya Ini Kongsi Persoalan Menantu Bila Pertama Kali Beraya Dengan Mentua!
Baca lagi →

Baca Juga:

Sumber: The Telegraph

Sementara itu, pihak Meta turut memaklumkan mereka tidak mengambil individu yang merupakan bekas pekerja Twitter seperti yang didakwa.

Seperti ramai sedia maklum, Elon Musk sejak mengambil alih Twitter telah memecat sejumlah besar pekerja syarikat tersebut. Hal ini membuatkan bekas pekerja ini terpaksa mencari syarikat lain untuk bekerja.

Isu yang berlaku dilihat lebih panas apabila turut melibatkan dua individu yang berada dalam senarai manusia terkaya dunia iaitu Elon Musk selaku pemilik Twitter dan juga pemilik Meta iaitu Mark Zuckerberg.

Untuk pengetahuan, aplikasi Threads yang baru sahaja dilancarkan sudah berjaya mengumpul lebih 50 juta pengguna dalam tempoh 24 jam. Tidak mustahil kemaraan aplikasi ini bakal membuatkan orang ramai beralih daripada Twitter kepada Threads.

Sumber