Rakyat Malaysia pastinya cukup mengenali jenama susu Farm Fresh dan mengetahui kisah inspirasi Ketua Pegawai Operasi (COO) Farm Fresh, Azmi Zainal.

Terbaharu, Azmi Zainal berkongsi di Facebook milikinya tentang seorang pemuda, Jacob yang merupakan pekerja di Farm Fresh. Bermula sebagai pelatih industri, Jacob dilihat mempunyai bakat dilatih oleh Loi mengenai selok belok perladangan.

HYPE
‘Adakah Raya Masih Sama?’ – Iklan Raya Ini Kongsi Persoalan Menantu Bila Pertama Kali Beraya Dengan Mentua!
Baca lagi →

Kini, Jacob mengetuai unit perladangan dan menyandang jawatan Group Farm Manager serta mengendalikan 5 ladang tenusu dengan bilangan ternakan berjumlah dalam 6,200 ekor. Malah, Jacob turut melatih dan membimbing pengurus dan eksekutif ladang Farm Fresh yang terdiri dari graduan tempatan untuk menjadi pelapis beliau.

Sebelum ini, Farm Fresh mengambil tenaga mahir dan pakar berkaitan pengurusan ladang tenusu berskala besar dari Thailand. Para graduan tempatan termasuk Jacob yang diambil bekerja belajar budaya kerja sektor penternakan lembu daripada mereka dan menunjukkan hasil.

Sudah menerima ilmu daripada pakar, maka tenaga mahir dari Thailand dihantar pulang ke negara asal. Percaya akan bakat anak tempatan, kini graduan tempatan yang mengendalikan ladang Farm Fresh dan Azmi yakin mereka mampu jadi penternak disegani di Malaysia jika diberikan input sewajarnya.

Sementara itu, kami kongsikan beberapa artikel berkaitan Farm Fresh pada pautan di bawah ini.

Pernah Diperlekeh Naik Bas Jual Susu Segar, Jenama Farm Fresh Kini Raih Jualan Jutaan Ringgit Setahun

‘Boss Susu’ Jawab Isu Pegangan Saham Yang Kecil Bersama Syarikat Tenusu