Selepas 3 tahun menghilang dari industri hiburan, pelakon dan penyanyi Nonny Nadirah telah muncul dalam satu temubual di YouTube.

Menerusi temubual tersebut, Nonny Nadirah berkongsi akan perkembangan terbaharunya dan juga mengatakan bahawa dia sebenarnya berdepan dengan masalah ketika dilanda kontroversi dahulu.

Baca Juga:

@hijabistamy

Akui pernah melalui fasa hidup yang carca marba sehinggakan hilang 3 tahun. Nonny Nadirah akui tidak akan putus asa… #iamhijabi #hijabistamagazine #trendingvideo #berandatiktok

♬ original sound – Hijabista, KL MY – Hijabista, KL MY

Malah, sepanjang dia menghilang dari dunia seni, dia lebih banyak masa bersama keluarga dan lebih mendalami ilmu agama. Nonny turut mendedahkan bahawa sebelum ini dia tidak memiliki pengetahuan agama yang luas dan datang daripada latar belakang keluarga yang berbeza.

“Saya daripada keluarga yang bercerai-berai. Hidup berasingan dengan keluarga dan saya dulu pernah kerja dekat ‘club’. Tiba-tiba dapat rezeki masuk industri seni tanpa ada panduan yang betul.” ujar Nonny.

Walau bagaimanapun, dia mengucapkan rasa syukur apabila dia didampingi dengan keluarga dan sahabat seperti Mila dan Heliza yang membantu membimbing dirinya selain memperbanyakkan ibadah solat.

Bukan itu sahaja, Nonny juga menitipkan nasihat untuk mereka yang menghadapi masalah yang sama supaya lebih mengutamakan Allah dalam kehidupan.