Bagi rakyat Terengganu yang sedang ‘menikmati’ kehidupan sebagai suami beristeri dua, ada berita baik untuk anda. Anda diberi peluang untuk memohon Rumah Mampu Milik atau RMM dengan syarat pendapatan anda mestilah tidak lebih dari RM2,500 sebulan.

Selain itu anda juga akan ditemuduga dan mana-mana pemohon yang melebihi umur 50 tahun boleh dipertimbangkan dengan syarat mempunyai jaminan bayaran daripada ahli keluarga termasuk isteri, adik-beradik atau ibu bapa serta anak-anak.

HYPE
Wayout Solution Cipta Sejarah Rangkul Anugerah Company Of The Year
Baca lagi →

Laporan ini disampaikan sendiri oleh Pengerusi Jawatankuasa Kerajaan Tempatan, Perumahan, Kesihatan dan Alam Sekitar negeri, Dr Alias Razak kepada Berita Harian. Tujuan bantuan ini diperkenalkan adalah bagi menyelesaikan masalah kediaman – isteri tidak mahu tinggal sebumbung – yang dihadapi oleh rakyat negeri terbabit yang terlibat dengan poligami.

Dalam perbualan dengan Berita Harian, Dr Alias berkata bagi mengelak sebarang pilih kasih dan berlakunya ketirisan, mana-mana nama yang dipilih akan dihantar ke pejabat Dewan Undangan negeri (DUN) dan melalui proses temuduga.

Nasib malang buat suami di malam pertama, isteri yang dia kahwini rupanya seorang lelaki. Klik pautan di bawah untuk membaca.

Nasib Malang Buat Suami Di Malam Pertama, ‘Isteri’ Yang Dia Kahwini Rupanya Seorang Lelaki