Rakyat Malaysia memang cukup terkenal dengan sifat lemah lembut serta bertimbang rasa dan bertoleransi tanpa mengira bangsa atau agama. Walaupun ada anasir yang cuba menghakis sifat perpaduan itu, tetap ramai masih mempertahankan keharmonian sejagat.

Baru-baru ini, sebuah video menerusi akaun TikTok @Jamzapperal memperlihatkan kebaikan seorang aunty berbangsa india yang tidak kekok menyantuni seorang pemuda sewaktu di dalam wad sakit di sebuah hospital.

HYPE
Wayout Solution Cipta Sejarah Rangkul Anugerah Company Of The Year
Baca lagi →

Menerusi video yang dikongsikan, wanita atau emak kepada si perakam video dilihat menyuap seorang lelaki berbangsa Melayu dengan penuh kasih sayang.

Pemuda itu kelihatan sungguh terharu dan bergelinangan air mata seketika kerana kebaikan yang diterima walaupun saling tidak mengenali antara satu sama lain.

@jamzapparels

Saw him struggling to eat and my family got their back✨🥺 #hsa

♬ original sound – Tamil BGM – Tamil BGM

Video yang berjaya meraih lebih 2 juta jumlah tontonan itu telah dihujani sejumlah komen daripada netizen. Rata-ratanya meluahkan rasa tersentuh hati melihat kebaikan yang dipamerkan oleh aunty kepada anak muda itu.

Sumber Gambar: TikTok

Dalam masa sama, netizen juga saling berkongsi pengalaman yang serupa yang dialami dengan kebaikan masyarat di Malaysia tanpa mengira bangsa dan agama apabila berlaku sesuatu musibah.