Adakah gaji anda mencukupi ketika ini atau hanya cukup-cukup makan? Mesti ada daripada anda yang setiap bulan terpaksa mengikat perut atau mengorek wang simpanan disebabkan ada keperluan yang mendesak.

Sebenarnya banyak cara untuk anda cari duit tepi supaya dapat membuatkan anda menarik nafas lega dan memberikan keselesaan sedikit. Ini adalah idea untuk anda cari duit tepi dikongsikan oleh pengguna laman X @GilaHartanah.

HYPE
Wayout Solution Cipta Sejarah Rangkul Anugerah Company Of The Year
Baca lagi →

Baca Juga:

1. Dropshipper

Anda boleh cuba jadi dropship untuk tambah extra income. Kebiasaannya, untuk jadi dropship tidak perlukan modal atau ada yang perlukan modal yang sikit. Kuncinya kena konsisten dan disiplin promote.

2. Personal Shopper

Anda tahu jenama yang tengah jualan murah di store? Anda juga boleh cuba untuk jadi personal shopper. Ada orang sanggup upah personal shopper untuk dapatkan barang yang mereka nak.

3. Ejen Hartanah

Anda juga boleh cuba untuk jadi ejen hartanah. Boleh cari agensi yang buka application untuk menjadi REN. Sambil-sambil itu anda boleh belajar ilmu kewangan dan hartanah. Boleh guna untuk diri sendiri juga.

4. Ejen Takaful

Untuk ejen takaful, anda perlu rajin, konsisten dan komited. Jangan terus ‘menjual’. Anda kena educate dulu. Ketahui kepentingan takaful di sini.

5. Masalah orang lain, peluang buat duit?

Sebenarnya, masih ramai yang perlukan konten. Kalau anda boleh buat konten, anda boleh tawar buat servis konten. Anda juga boleh tawar servis buat website, design dan urus media sosial.

Bukan semua orang mampu untuk membuat 2 hingga 3 kerja dalam masa satu hari, pastinya idea untuk cari duit tepi ini boleh membantu anda. Semoga perkongsian ini bermanfaat untuk anda dan bolehlah anda mencari duit tepi bagi menambah pendapatan anda.