Pengurus Manchester United, Michael Carrick menegaskan bahawa usaha kelab untuk memperkuatkan skuad pada jendela perpindahan musim panas ini masih belum selesai walaupun sudah membawa masuk Andrey Santos dan Youri Tielemans.

Dengan tarikh tutup jendela perpindahan semakin hampir, Carrick bertekad untuk menambah sekurang-kurangnya dua lagi pemain baharu ke dalam skuadnya bagi memastikan Manchester United mampu bersaing di tahap tertinggi.

Menurut sumber laporan Goal, The Red Devils sedang giat mencari bek kiri dan pemain tengah baharu ketika jendela perpindahan musim panas memasuki dua minggu terakhir.

Neville
Kredit Foto: Paul ELLIS / AFP

Carrick Mahu Tambah Kekuatan Pasukan

Walaupun kelab itu sudah membelanjakan £85 juta untuk membawa masuk Andrey Santos dan Youri Tielemans bagi memperkuatkan jentera tengah, Carrick percaya skuadnya masih memerlukan beberapa perubahan bagi merapatkan jurang dengan pencabar mereka di Liga Perdana Inggeris.

“Saya rasa kami mempunyai keseimbangan yang agak baik dalam skuad apabila melihat keseluruhan pasukan. Tetapi sudah tentu, kami mahukan lebih banyak lagi.”

“Kami perlu terus berusaha untuk mendapatkan lebih banyak pemain. Ada satu atau dua posisi yang kami mahu perbaiki dan kami merasakan masih ada peluang untuk melakukannya.”

United sudah dikaitkan dengan beberapa pemain untuk mengisi kekosongan di posisi bek kiri, termasuk mengadakan perbincangan tidak rasmi dengan wakil pertahanan Newcastle United, Lewis Hall.

Bagaimanapun, The Magpies pantas menafikan kemungkinan pemain itu meninggalkan kelab sekali gus memaksa United mencari alternatif lain seperti pemain Arsenal, Myles Lewis-Skelly meskipun harga yang diletakkan ketika ini dianggap terlalu tinggi.

Carrick tetap bertegas bahawa kelab perlu berusaha sedaya upaya untuk memastikan mereka mencapai kejayaan di atas padang, tanpa mengira keadaan kewangan semasa.

“Wang tetap wang. Saya faham perkara itu. Tetapi semuanya masih mengenai bola sepak dan di situlah persaingan berlaku.”

Fernandes
Kredit Foto: Oli SCARFF / AFP

“Jadi, saya fikir terdapat tanggungjawab kelab ini dan secara semula jadi itulah yang kami rasakan sebagai satu kumpulan, cuba memenangi setiap perlawanan dan mencapai kejayaan.”

“Kami merasakan perlu berusaha untuk mendapatkan segala yang kami sertai, sambil memahami keadaan dan bersikap realistik terhadap apa yang berlaku dalam sejarah terkini kelab ini kerana ia merupakan proses yang mengambil masa,” tambah Carrick lagi.

Sebelum ini Carrick dikatakan turut berminat untuk mendapatkan pemain tengah Real Madrid, Aurelien Tchouameni.

Sumber