Isu yang hangat juga dibincangkan oleh netizen berkenaan kad TNG NFC adalah ketersediaan stok yang terhad tetapi dijual oleh scalper dengan harga mahal secara berleluasa.

Perkara ini sekaligus menarik perhatian kerajaan kerana dilihat menyusahkan pengguna yang benar-benar memerlukan kad tersebut. Menerusi Bahagian Penguatkuasaan KPDN akan mula mengambil tindakan undang-undang terhadap mana-mana pihak yang menjual kad TNG melebih harga yang ditetapkan pengeluar.

HYPE
Wayout Solution Cipta Sejarah Rangkul Anugerah Company Of The Year
Baca lagi →

Baca Juga:

Sumber Gambar: Shopee

Berdasarkan pemerhatian terkini, kad TNG NFC pada ketika ini sedia dijual pada harga mencapai RM99. Sementara pembelian menerusi platform rasmi pula mengalami kesukaran kerana penawaran stok yang terhad.

Hal ini sekaligus membuatkan sesetengah individu mengambil kesempatan untuk mengumpul kad TNG NFC secara pukal lalu menawarkannya pada harga berlipat kali ganda. Malah, ada individu yang sanggup membeli kad TNG NFC tersebut walaupun harga terlalu mahal.

Seperti yang diarahkan baru-baru ini, kerajaan memberikan tempoh seminggu kepada TNG dalam menghasilkan pelan tindakan untuk susulan seterusnya.