Separuh Akhir Piala Asia 2023 – Iran vs Qatar [7 Februari 2024, 11:00 PM, Stadium Al Thumama]

Para peminat bola sepak tempatan kini boleh menyaksikan siaran langsung perlawanan separuh akhir Piala Asia 2023 yang melibatkan pasukan Iran menentang Qatar menerusi saluran yang disediakan di bawah.

Baca Juga:

Link Siaran langsung:

  1. Astro Arena 
  2. YouTube AFC Asian Cup (Akses VPN)
  3. 10 play (Akses VPN)
  4. meWatch (Akses VPN)
  5. fancode 

Jika pilih saluran Astro Arena, anda perlu memiliki aplikasi Astro Go atau Sooka untuk menonton saluran ini secara Live Streaming.

Konfederasi Bola Sepak Asia (AFC) juga menyiarkan semua perlawanan Piala Asia 2023 menerusi laman YouTube. Bagaimanapun, ia hanya boleh diakses melalui VPN.

Iran memburu gelaran pertama Piala Asia sejak 1976 dan mara ke separuh akhir selepas menundukkan pasukan pilihan, Jepun dengan keputusan 2-1.

Qatar pula mara ke separuh akhir apabila menyingkirkan Uzbekistan menerusi sepakan penalti penentuan. Sebagai tuan rumah, mereka tekad mara ke final untuk mempertahankan gelaran juara Piala Asia yang dimenangi pada tahun 2019.

Skuad kendalian Hassan Al Haydos itu sudah tentu memiliki kelebihan dari segi sokongan padu penyokong namun Iran juga mampu melakukan kejutan.

Pemenang perlawanan ini bakal bertemu Jordan pada aksi final yang berlangsung pada 10 Februari ini di Stadium Lusail berkapasiti 88,996.

Pasukan manakah yang akan mara ke final malam ini? Sama-sama kita saksikan.